Tokyo Sushi

Tokyo Sushi

"W gotowaniu chodzi o to, żeby cały czas się rozwijać i uczyć czegoś nowego”, tak o swoim doświadczeniu mówi Hubert Sobczyński - bezspornie najlepszy sushi master w Polsce. Jego profesjonalna przygoda rozpoczęła się ponad 21 lat temu, kiedy to po ukończeniu szkoły gastronomicznej podjął pracę w japońskiej restauracji. Po dwóch latach intensywnych szkoleń oraz obserwacji profesjonalnych kucharzy z Kraju Kwitnącej Wiśni, doszedł do wniosku, że sushi to ten rodzaj kuchni, w której chciałby się specjalizować.

“W swojej karierze przyrządzałem dania kuchni polskiej, francuskiej, cypryjskiej, lecz kiedy zaczynałem gotować, nigdy nie przypuszczałem, że moja kariera rozwinie się w tę właśnie stronę” 

Doskonałe przygotowanie do fachu oraz odbyta praktyka zaowocowały licznymi ofertami pracy w najlepszych sushi restauracjach w stolicy - Sakanie, Shoku Yoku, Tsubame czy Made in Japan. Pomimo iż moda na ten rodzaj kuchni pojawiła się w Polsce stosunkowo niedawno, wydajemy się być dość otwarci na nowe smaki. W pozostałej części Europy preferuje się klasyczne połączenia smaków, bazujące głównie na łososiu czy tuńczyku, u nas natomiast coraz częściej odbiega się od tego co tradycyjne i tworzy się wariacje na temat sushi, w których odnaleźć można elementy kuchni wielokulturowej, zwane daniami kuchni fusion. 

Tych nowoczesnych połączeń smakowych oraz tych bardziej klasycznych, możecie Państwo skosztować w naszej nowo otwartej restauracji Tokyo Sushi w Darłowie, gdzie każde danie wychodzi spod ręki naszego sushi-mastera Huberta Sobczyńskiego. 

Serdecznie zapraszamy!

Więcej informacji na naszej stronie: www.facebook.com/SushiDarlowo/


Ul. Słowiańska 3, Darłówko

696 761 854


wstecz